суббота, 30 июня 2018 г.

Вчені знайшли 121 планету придатну для життя.

Вчені знайшли 121 планету придатну для життя.
Міжнародна група астрономів склала базу даних планет-гігантів, схожих на Юпітер, розташованих в придатній для життя зоні. Це така область у планетній системі, де вода на поверхні планети може знаходитися в рідкому стані. Астрономи виділили 121 планету, на орбіті яких може знаходитися, як мінімум, один місяць. За певних умов вони можуть стати відмінними кандидатами для підтримки позаземного життя.
Більш того, деякі з таких супутників можуть бути навіть більш придатними для життя, ніж Земля: незважаючи на те, що наша планета отримує чимало енергії від Сонця, схожий на землю місяць може отримувати енергію як від своєї зірки, так і відбиту від планети, навколо якої вона обертається.
В нашій Сонячній системі 184 місяця, що обертаються навколо 8 планет також є карликові планети. Багато з них мають сприятливі умови для життя - такі як Енцелад, Європа, Ганімед. Тому вчені сподіваються, що в інших планетних системах теж існують подібні супутники планет. Поки запропонована база даних має 121 планету у придатній для життя зоні, але список буде постійно поповнюватися.
#Львів #lvivtoday #ЛьвівToday_новини #Астрономія #НовиниУкраїна #Планети #Наука #Астрономи #СонячнаСистема #Життя
Комментарии

Комментариев нет:

Отправить комментарий